School weer gedeeltelijk open!

Vrijdag 24 april 2020

Beste ouders en verzorgers,

Op 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat de basisscholen na de meivakantie weer open gaan. In het begin alleen nog voor kleinere groepen tegelijk, en zodra het kan helemaal. U begrijpt dat we heel blij zijn om na de vakantie de kinderen weer te zien op school. We hebben het directe contact met hen ontzettend gemist.

Hygiënemaatregelen

Het RIVM geeft duidelijke richtlijnen over hoe we ons binnen de school moeten gedragen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daar houden wij ons aan. We gaan zorgen voor extra hygiënemaatregelen in de klassen en  in de school.

Extra papieren handdoekjes, handzeep en desinfectiemiddel zijn besteld, maar we weten niet of dat op maandag 11 mei al beschikbaar is.

Om er zeker van te zijn dat we ons kunnen houden aan deze maatregelen gaat onze school dus nog niet op maandag open, maar op:

dinsdag 12 mei

Wel even goed in het rooster kijken welke groep op welke dag komt!

Helft van de tijd

Het zal na de vakantie niet meteen al ‘normaal’ zijn. Het kabinet heeft scholen gevraagd om te zorgen dat alle leerlingen voor ongeveer 50% van de tijd naar school kunnen.

Wij hebben uitgedacht hoe we dit voor onze school het beste kunnen organiseren en een rooster gemaakt zodat niet alle groepen op dezelfde dag op school zijn, omdat er maar maximaal dagelijks de helft van het aantal leerlingen aanwezig mag zijn.

Daarnaast moeten we natuurlijk ook rekening houden met de beschikbare leerkrachten en hun werkdagen.

We houden er ook rekening mee dat het kan voorkomen, dat er op sommige dagen te weinig teamleden beschikbaar zullen zijn voor het onderwijs op school, omdat medewerkers met verkoudheids- of ziekte verschijnselen niet op school mogen werken. In dat geval zullen we de ouders van de leerlingen van de betreffende groep zo snel mogelijk op de hoogte stellen dat ze niet naar school kunnen komen.

Omdat we nu nog geen extra lessen mogen aanbieden vanuit de dagprogrammering, zullen tijdelijk de lestijden worden aangepast.

Op de dagen dat de groep op school is, is de lestijd: 8.30 uur tot 14.00 uur (dat geldt dus ook de woensdag!)

Afstandsonderwijs

Omdat het personeel weer fysiek (op school) les gaat geven in de school is het niet mogelijk om het afstandsonderwijs voor kinderen die thuis zijn op dezelfde manier vorm te geven zoals u de afgelopen weken gewend was. De dagen dat een groep leerlingen niet op school les krijgt, zal er nog steeds een vorm van afstandsonderwijs zijn (thuiswerken).

De leerkracht zal u daar zelf later over informeren.

Ouders en andere volwassenen

Ouders en andere externen mogen de school niet binnengaan!

Hoe we het gaan regelen met brengen en halen, naar binnen en buiten gaan, hoort u op maandag 11 mei! Het team houdt zich onderling aan de anderhalve meter afstand.

Op maandag 11 mei zullen we iedereen verder ook informeren over allerlei praktische zaken. Want ook wij hebben nu nog niet alles uitgedacht en ook wij zijn net als de leerlingen (en waarschijnlijk ook de ouders?) aan vakantie toe. Nog even geduld dus!

Deze coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. We zijn blij dat het kleine beetje ruimte dat het kabinet ziet voor versoepeling van de maatregelen wordt benut voor de jonge kinderen. Natuurlijk plaatst het ons met zijn allen - u als ouders en ons als school - nog steeds voor allerlei praktische dilemma’s. Maar we hebben alle vertrouwen dat we hier samen uitkomen, zoals dat tot nu toe ook steeds gelukt is. Dank voor uw support!

Met vriendelijke groeten,

Lydia van den Hoonaard, directeur obs Charlois