Vrijdag 10 juli 2020

Rapport eind schooljaar

Dinsdag 14 juli krijgen alle leerlingen hun laatste rapport van dit schooljaar.
Wel moet voor die tijd de rapportmap ingeleverd zijn op school, zodat de leerkracht dinieuwe rapport kan toevoegen.

Heeft u behoefte aan een gesprek naar aanleiding van dit rapport?
Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de leerkracht van uw kind.
Afhankelijk van de situatie kan dit een (video?)belafspraak zijn of een gesprek op school.

Thuis in de vakantie

Ga je dit jaar op vakantie of blijf je toch maar liever thuis?
iemand hoeft zich te vervelen met onderstaande tips:

Vakantiebieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek. De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store of Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Jeugdvakantiepaspoort

Aanstaande maandag krijgen alle leerlingen weer een Jeugd-vakantie-paspoort vol met leuke gratis activiteiten en activiteiten met korting.

Thuiswerken aan schooltaken

Tot en met 31 augustus kunnen de leerlingen uit de huidige groepen 5 t/m 7 thuis op de computer gratis gebruik maken van het programma Junior Einstein om hun ‘schoolvaardigheden’ bij te houden, zodat de start van het nieuwe leerjaar goed begint. De juf of meester kan hierover meer vertellen!

Peuterschool

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er weer plaats in onze groepen 0.
Onze groepen 0 (peuterschool obs Charlois) zijn gehuisvest in het Huis van de Wijk aan de Clemensstraat 111, direct naast het schoolgebouw

Er zijn 3 manieren om uw kind hiervoor in te schrijven:

• Vraag een inschrijfformulier aan bij school. Lever het ingevulde formulier weer in op school
  • Loop even langs bij de Peuterschool (1e etage boven de bibliotheek)
  • Schrijf in via de website https://derotterdamsepeuterschool.nl/

Veilig op vakantie

Vanwege het covid-virus zal het merendeel van de mensen dit jaar niet op vakantie gaan en de mensen die wel gaan, zullen dat naar verwachting doen in Nederland of een ander ‘veilig’ land (met de code geel). Tegen alle adviezen in, zullen er ook mensen zijn, die van plan zijn om naar een land met ‘code oranje’ af te reizen. Bij terugkomst wordt deze mensen dringend geadviseerd om 14 dagen in (thuis) quarantaine te gaan. Dus bent u dit van plan? Zorg er dan voor dat u 14 dagen voor aanvang van de school weer thuis bent, zodat u niet het risico loopt dat u uw kind niet naar school kunt brengen. Of de 14 dagen thuisquarantaine ook geldt voor leerlingen, wordt op dit moment onderzocht. De gemeente Rotterdam komt daarvoor binnenkort met een stappenplan, waarin ook zal worden meegenomen wat de rol van Leerplicht hierin zal zijn.

Vakantie!

Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief van een heel bijzonder schooljaar
Het was een jaar waarin er zeker in de periode vanaf de schoolsluiting veel gevraagd werd van personeel, leerlingen en ook ouders.
En sinds we weer open zijn, is het ook anders dan normaal. En ook in het  nieuwe schooljaar zal dit voorlopig nog zo blijven. We willen hierbij dan ook alle ouders bedanken voor hun inzet en hun medewerking en hopen hierop ook komend schooljaar weer te kunnen rekenen. Voor nu een heel fijne vakantie gewenst en tot 31 augustus!
Team obs Charlois