Nieuwsbrief 1 schooljaar 2020-2021

Woensdag 2 september 2020

Let op: de papieren versie van de nieuwsbrief gaat vanaf nu alleen nog maar met uw oudste kind mee.

Wilt u geen papieren nieuwsbrief meer ontvangen (omdat u de nieuwsbrief op de app leest), laat dit dan even weten via directie@obscharlois.nl

Weer naar school

Afgelopen maandag was de 1e schooldag van het nieuwe schooljaar. Voor een aantal kinderen heel spannend, maar de meeste kinderen hadden er weer veel zin in en keken hiernaar uit. Ook de juffen en de meesters vonden het fijn om weer te beginnen. We hadden de kinderen echt gemist.

Wel jammer dat we door de Corona-maatregelen nog niet alles kunnen doen zoals we aan het begin van vorig schooljaar gewend waren (zoals ouders in de school), maar als we ons allemaal goed aan de maatregelen houden, blijven we hopelijk allemaal gezond.

Afscheid personeel

Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest op obs Charlois heeft juf Greetje Groenhof besloten dat het moment is gekomen om tijd te nemen voor andere bezigheden. Door de Corona-maatregelen waren we helaas genoodzaakt om op een andere manier afscheid te nemen dan gebruikelijk is. We danken juf Greetje voor haar enorme inzet alle jaren en wensen haar veel succes in de toekomst!

En onze gymmeester Mitchel heeft een andere baan dichter bij huis gevonden. Wij wensen hem daar een fijne tijd toe.

Nieuw personeel

Na vertrek van een aantal mensen zijn we ook blij u te kunnen melden dat we een aantal nieuwe (extra) collega’s hebben. Zij stellen zich in de komende periode  aan u voor, maar hierbij alvast de namen: Meester Guiyon op maandag en vrijdag in groep 4A, meester Tony (LIO-stagiair) in groep 5A, juf Fabrienne (LIO-stagiaire) in groep 6A,  juf Carla onderwijsassistente in groep 1,2D, meester Patrick Huizer vakkracht Lekker Fit (gymnastiek) op dinsdag en donderdag. Daarnaast hebben we ook een pabo-stagiaire in groep 1,2C haar naam is Deveny.

Logopedie op school

Dit schooljaar zal logopediste Ahlam Achlioui op dinsdag consulten houden bij ons op school (kamertje op de 1e etage). Ahlam heeft tijdens haar studie op de Hogeschool Rotterdam veel ervaring opgedaan, zowel in het (speciaal) basisonderwijs, in logopediepraktijken als in een autismecentrum.
Als logopedist werkt zij graag aan spraak- en taalontwikkeling. In het afgelopen jaar is zij werkzaam geweest in logopediepraktijk De Wolphaert, waardoor ze voor een aantal van jullie al een bekend gezicht is! Voor meer informatie over logopedie op school kunt u contact opnemen met een van de intern begeleiders juf Yvette of juf Saliha of met de leerkracht van uw kind.

Schoolgids beschikbaar

De schoolgids voor dit schooljaar is klaar en te downloaden via de website. Wilt u liever een papieren exemplaar? Laat dit weten via directie@obscharlois.nl dan geven we er een aan uw kind mee naar huis.

Rapportmappen retour

Voor de zomervakantie hebben de leerlingen hun rapportmap meegekregen. Na de zomervakantie willen wij deze graag weer op school hebben. Heeft u de rapportmap al weer mee retour gegeven aan uw kind? Fijn! Heeft u dat nog niet gedaan? Wilt u dit dan z.s.m. doen!

Keuzelessen groepen 4 t/m 8

Vanaf maandag 14 september starten we weer met de naschoolse keuzelessen voor de groepen 4 t/m 8. Voor iedere groep zijn er tal van leuke lessen zoals: Groene vingers, Leesclub, popkoor, recyclekunst, dammen, schaken, karate, floorball, mode ontwerpen, wind, huiswerkbegeleiding, koken en Spaans.

De kinderen hebben hiervoor dinsdag een brief mee naar huis gekregen. Let op: het strookje moet uiterlijk vrijdag 4 september weer op school ingeleverd zijn. En…. VOL = VOL, dus wees er snel bij!

De leerlingen van groep 3 kunnen na de herfstvakantie gaan deelnemen.