Maandag 14 september 2020

Keuzelessen groepen 4 t/m 8

Vanaf maandag 14 september gaan de keuzelessen voor de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 weer van start. De kinderen hebben zich hiervoor vorige week al ingeschreven en daarna een brief meegekregen, waarin staat voor welke activiteit ze op welke dag zijn ingedeeld. Na afloop (om 16 uur) kunt u uw kind opwachten vóór het hek van de school aan de Clemensstraat.

Contact met de leerkracht

Helaas is het voor ouders nog niet toegestaan om de school binnen te komen. Dat maakt het wel lastig als u de leerkracht even iets wilt vertellen of iets wilt vragen. Voor de zomervakantie waren alle leerkrachten daarom bereikbaar op een apart telefoonnummer, zodat ze niet hun prive-telefoon daarvoor hoefden te gebruiken. Na de zomervakantie hebben we dat echter niet meer voortgezet, omdat we een ander abonnement hadden afgesloten voor onze schoolpraatapp. Daardoor is het mogelijk om via de schoolpraatapp te chatten met de leerkracht. Helaas werkte dit de afgelopen weken nog niet, maar alle problemen lijken nu te zijn opgelost, dus vanaf nu zou dat wel moeten lukken. Daarvoor moet u als ouder (of leerling) echter wel eerst een account aanmaken. Als u een android-telefoon heeft, ziet u dat vanzelf indien u de app opent. Heeft u echter een iPhone dat moet u opnieuw de app downloaden (in de app-store zoeken naar Schoolpraat, deze downloaden en dan obs Charlois opzoeken). Een uitgebreide handleiding volgt deze week.

Aanstaande vrijdag van 14-15 uur houden we een hulp-uurtje op het schoolplein voor als het u ondanks die handleiding niet lukt!

Maar wellicht heeft u geen hulp nodig en komt u er zelf al uit. Dan kunt u vanaf nu al een chat starten met de leerkracht. Veel succes!

Kennismaken met de leerkracht van uw kind

Voor de ouders van de kleuters is het vanzelfsprekend om de juf iedere ochtend en middag even te zien en als het nodig is ook te spreken bij de deur van het lokaal. Voor de ouders van de groepen 3 t/m 8 is dit echter anders. Sommige van u zullen de juf of meester al kennen, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom zullen de leerkrachten van deze groepen binnenkort  de ouders benaderen voor een nadere kennismaking voor zover dat nog niet gebeurd is. Deze kennismaking zal dan telefonisch of live op het schoolplein plaatsvinden. Ook gaat de leerkracht u binnenkort per mail of per brief informeren over belangrijke zaken betreffende het leerjaar.

Nieuw personeel stelt zich voor: meester Guiyon

Ik ben Guiyon Joosse en zal me even kort voorstellen; Ik ben geboren en opgegroeid in Vlissingen, in Zeeland. Afgelopen zomer heb ik mijn diploma gehaald als leraar basisonderwijs op de Hogeschool Zeeland, te Vlissingen. Sinds een aantal maanden had ik de wens om na mijn opleiding mijn vertrouwde omgeving te verlaten om naar Rotterdam te verhuizen en hier op zoek te gaan naar een school waar ik graag zou werken. Op die manier ben ik bij de school van uw kind terecht gekomen. Ik sta op maandag voor groep 4A samen met juf Nezife en draai deze groep op vrijdag zelfstandig. De andere dagen werk ik op een andere school, OBS Delfshaven, ook gevestigd in Rotterdam. Ik zie mezelf als een meester die graag vooruit kijkt en altijd uitgaat van het positieve in een kind en wil me daarbij voor elke leerling 100% inzetten om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen. Daarnaast zie ik mezelf als een meester die heel goed met de leerlingen kan communiceren over concrete onderwerpen die hen bezighoudt.

Nieuw personeel stelt zich voor: juf Carla

Mijn naam is Carla Yorks, 48 jaar  en ik woon in Rotterdam zuid . Ik ben sinds dit schooljaar de nieuwe onderwijsassistente bij de kleuters. Vanaf maandag tot en met vrijdag ben ik te vinden bij groep 1,2 D samen met juf Ariane. Voordat ik ben begonnen bij de OBS Charlois, ben ik werkzaam geweest op verschillende scholen in de groepen 1 t/m 8 in Rotterdam en Den Haag. Ik heb zeer veel zin om dit jaar samen met de kinderen en ouders / verzorgers en collega’s te zorgen voor een leuk jaar, waar iedereen uiteindelijk met een fijn gevoel terug kan kijken. Mijn Motto: “We gaan voor  samenwerking en saamhorigheid”