Thuisblijven of niet?

Dinsdag 29 september 2020

De school krijgt veel vragen van ouders of hun kind wel of niet naar school mag komen. Hieronder de laatste richtlijnen:

Wel of niet naar kinderopvang of basisschool?

Kinderen mogen wel naar de kinderopvang of basisschool als zij alleen verkoudheidsklachten hebben (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn).

Niet naar de kinderopvang of basisschool

Kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs* moeten thuisblijven als:

• Het kind een huisgenoot is van iemand die corona heeft.
  • Het kind klachten heeft die passen bij corona en een contact is van iemand die corona heeft.
  • Het kind koorts en/of benauwdheid en/of (meer dan incidenteel) hoesten heeft. Het kind blijft thuis totdat de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor het nieuwe coronavirus, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Het kind bij iemand in huis woont die naast milde klachten ook koorts heeft en/of benauwd is. Iedereen blijft dan thuis totdat de uitslag van de test bekend is.

Kinderen mogen dus wél naar de kinderopvang of basisschool als zij alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) hebben, tenzij bovenstaande punten van toepassing zijn.