Donderdag 1 oktober 2020

Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek!

Dit jaar met het geschiedenisthema: En toen? In iedere groep wordt hier speciale aandacht aan besteed en daarnaast houden we een tekenwedstrijd (voor de lagere groepen) en een gedichtenwedstrijd (voor de hogere groepen). Op vrijdag 9 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

In alle vestigingen van de bibliotheek gaan ze terug naar vroeger met de allerleukste kinderboeken & activiteiten! Kijk daarvoor op https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/kinderboekenweek

Schoolfonds

Het jaarlijkse schoolfonds is ook dit jaar weer € 45,- Maar omdat de meeste ouders vorig schooljaar al dit totale bedrag hadden betaald en we niet op schoolreis zijn gegaan, is € 25,- van dat bedrag blijven staan voor de schoolreis van dit schooljaar. Alle ouders ontvangen daarom deze week per email een factuur van € 20,- van Wiscollect. Van dit bedrag worden de extra uitgaven voor activiteiten zoals de Kinderboekenweek, Sint, Kerst en Pasen betaald.

En…. als u voor 1 november betaald, krijgt u € 3,- korting (€ 17,- i.p.v. € 20,-)

De ouders die vorig jaar nog niet voor de schoolreis hadden betaald, ontvangen in het voorjaar een aanvullende factuur van € 25,-

Lekker Fit test

Op dinsdag 6 en woensdag 7 oktober zal de jaarlijkse Lekker Fit test worden afgenomen. Tijdens de gymles zal uw kind gemeten en gewogen worden door onze voedingscoach. Tijdens de gymlessen van 5 en 9 oktober zal bij de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 de ‘piepjestest’ worden afgenomen.

Dikke trui of vest

In deze Corona-tijd zetten we op school zoveel mogelijk de ramen open voor voldoende verse lucht, ook nu het kouder wordt! Wilt u daarom zorgen dat uw kind bij koud weer een dikke trui aandoet of een vest  meeneemt?

BSO plaatsen vrij

We hebben nog plek op onze BSO! Onze BSO is in de school en is dagelijks open van 7 uur tot 18.30 uur, ook op onze studiedagen en in de schoolvakanties!

Heeft u hiervoor interesse of wilt u hier meer over weten?

Schoolplein Rookvrij

Misschien heeft u het bord al gezien bij het hek van de school of bij het hek van de MCD, want sinds 1 augustus moeten alle schoolpleinen ROOKVRIJ zijn.

Het is dus niet meer toegestaan om te roken (of een peuk weg te gooien) op het schoolplein. Daarmee geven wij het goede voorbeeld aan onze kinderen!

Nieuw personeel stelt zich voor: meester Patrick Huizer (Lekker Fit!)

Mijn naam is Patrick Huizer, 36 jaar en ik woon in Hendrik Ido Ambacht.

Sinds dit schooljaar werk ik op de dinsdag en donderdag als gymleerkracht.
Vooral de kinderen van de groepen 1/2, 3 en 4 zullen les krijgen van mij.
De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op een basisschool in IJsselmonde.
Ik heb erg veel zin om op jullie school aan de slag te gaan en de kinderen wegwijs te maken in het bewegen, ze verder te helpen in hun motorische ontwikkeling.

Samen met alle collega’s werken wij aan een gezonde en sportieve toekomst voor uw kind.

Nieuw personeel stelt zich voor: juf Fabrienne Thodé

Mijn naam is Fabriënne Thodé, 26 jaar oud en vierdejaars Academische pabo studente. Dit is een gecombineerde studie van de pabo aan de Hogeschool Rotterdam en Pedagogische Wetenschappen aan de  Erasmus Universiteit. Begin dit schooljaar ben ik gestart met mijn afstudeerstage (LIO-stage) in groep 6. Tot en met eind januari ben ik op woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig en zal ik onder begeleiding van juf Anny lesgeven. Naast het lesgeven houd ik ervan om creatief bezig te zijn, met of zonder woorden. Ik kijk uit naar een leuke en leerzame periode! Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u mij altijd contacten.