Dinsdag 17 november 2020

Sinterklaas

De Sint is weer in het land! Maar het is dit jaar allemaal een beetje anders dan anders, want Sinterklaas werkt dit jaar thuis…

Hoe moet dat nou? Wij weten het ook niet precies, maar we kunnen wel verklappen dat we een berichtje ontvangen hebben vanuit het Pietenhuis dat het ook dit jaar allemaal weer goed zal komen. We zijn heel benieuwd….

Ondertussen wordt er op school flink gewerkt aan mooie Sintknutsels! Ook hebben we de school al mooi versierd, zoals jullie op de foto kunnen zien.

Zorg er voor dat je deze week allemaal je schoen meeneemt naar school. Hopelijk wordt er dan iets in gestopt! Denkt u er ook aan dat alle kinderen op vrijdag 4 december om 12.00 uit zijn.

Droevig nieuws

Op vrijdag 30 oktober bereikte ons het droevige bericht dat de heer Brian Wongsodikromo, de vader van Björn uit groep 8, plotseling is overleden.

Brian was sinds enkele jaren een gewaardeerd lid van de medezeggenschapsraad van obs Charlois.

We waren en zijn nog steeds geschokt door dit onverwachte bericht.

We zullen Brian missen en wensen zijn familie veel sterkte toe!

Luizencontrole

Nu er nog steeds geen ouders in de school mogen, betekent dit ook dat de ouders van de oudercommissie geen luizencontrole kunnen uitvoeren bij de leerlingen. Wilt u daarom zelf het haar van uw kind controleren op de aanwezigheid van hoofdluizen en/of neten?

Rapporten en rapportgesprekken

Alle leerlingen krijgen op vrijdag 27 november hun rapport mee naar huis met een uitnodiging voor een rapportgesprek. Deze rapportgesprekken zullen niet in de school plaatsvinden, maar op een andere manier. Dit kan zijn buiten, telefonisch of met videobellen. De leerkracht spreekt dat zelf met u af. De rapportgesprekken vinden plaats in de periode van 30 november t/m 11 december.

Heeft u de rapportmap nog thuis? Zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk bij de leerkracht van uw kind komt, zodat de leerkracht het nieuwe rapport kan toevoegen.

Algemene corona-regels

Alhoewel de besmettingscijfers aan het dalen zijn, moeten iedereen nog steeds alert zijn om anderen niet te besmetten met het coronavirus.

Daarom geldt nog steeds:

• Afstand houden, ook als u uw kind komt brengen en halen
  • Volwassenen met koorts of verkoudheidsklachten blijven thuis en laten zich testen
  • Testen is GRATIS en kan iedere dag, ook op een locatie dicht bij huis.

Bel voor een test-afspraak naar 0800-1202

• Is de testuitslag positief? Dan blijft het hele gezin 10 dagen thuis!

En verder:

• Niet met meer dan 2 personen bij elkaar op visite en ook daar minimaal 1,5 meter afstand houden. Maar liever nog helemaal niet op visite gaan.
  • Geen handen schudden, zwaaien naar elkaar mag wel
  • Hoesten en niezen in de ellenboog

Handen wassen, handen wassen, handen wassen!