Aangepaste schooltijden (tijdelijk)

Woensdag 18 november 2020

Beste ouders en leerlingen van de groepen 1 t/m 8,

Vorige week kregen we het bericht dat een van de vakkrachten Lekker Fit positief was getest. Gelukkig geen ernstige klachten. We hebben alle ouders hierover ingelicht.

Daarnaast moesten wel de roosters aanpassen omdat er lessen uitvielen.

Afgelopen maandag kregen we bericht dat een van de vakkrachten Muziek positief getest is. De leerlingen van de groepen waaraan zij les had gegeven, zijn ook ingelicht.

En gisteren kwam het bericht dat onze vakkracht Techniek positief getest is. Ook hij heeft de afgelopen dagen aan meerdere groepen les gegeven.

Daarom is onderstaand bericht van belang voor alle ouders!

Hou de gezondheid van uw kind 14 dagen extra goed in de gaten
Iedereen die in contact is geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus, kan door deze persoon besmet zijn. Na het laatste contact kan iemand nog 14 dagen lang ziek worden. Het is daarom erg belangrijk om 14 dagen lang de gezondheid van uw kind extra in de gaten te houden. U kunt dan denken aan klachten zoals neusverkoudheid, hoesten en/of koorts.

Het kan zijn dat uw kind gezondheidsklachten krijgt. Uw kind moet dan thuis blijven. Neem telefonisch contact op met de GGD. Zij zullen bekijken of het nodig is om uw kind te laten testen. Heeft uw kind ook last van koorts of benauwdheid? Dan moeten alle huisgenoten ook thuis blijven.

Krijgt uw kind geen gezondheidsklachten tot 28 november? Dan kan uw kind zich vanaf dan weer gewoon aan de normale richtlijnen houden. Deze staan bijvoorbeeld op deze website: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.

Al onze positief geteste vakkrachten zitten thuis in isolatie en met hen gaat het gelukkig naar omstandigheden redelijk.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, hebben we in afstemming met ons bestuur en de MR besloten om tijdelijk (in ieder geval t/m vrijdag 27 november) ook de lessen van de andere vakkrachten te stoppen. Deze vakkrachten werken namelijk ook op andere scholen.

De lessen die de vakkrachten geven vallen onder de Leeruitbreiding (extra uren die onze leerlingen wekelijks maken). Nu deze lessen uitvallen, hebben we na afstemming met het bestuur en de MR  besloten om de schooltijden daarom tijdelijk aan te passen.

De leerkrachten geven dan zelf les aan uw kind op de tijden van de vakkrachten. Maar omdat de leerkrachten dan zelf geen pauze meer hebben (die hebben ze normaal gesproken op de tijd dat de vakkracht les geeft), moet dat gecompenseerd worden door kortere schooltijden.

Dat betekent dat de schooltijden vanaf morgen,

donderdag 19 november tijdelijk (in ieder geval t/m vrijdag 27 november) zullen worden aangepast.

Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt de eindtijd 14.00 uur in plaats van 15.00 uur. De eindtijd van de woensdag blijft ongewijzigd. De begintijden blijven ook ongewijzigd.

Op donderdag 26 november zal ik u informeren of deze tijdelijke maatregel weer wordt terug gedraaid of mogelijk wordt verlengd.

Indien u vanwege uw werk buitenshuis niet in staat bent om uw kind(eren) zelf op te vangen op deze korte termijn, dan kunt u de leerkracht van uw kind benaderen en zoeken wij een passende oplossing.

Indien u andere vragen heeft over deze tijdelijke maatregel, dan kunt u mij per mail bereiken via directie@obscharlois.nl

Ik hoop u hiermee voor nu voldoende te hebben ingelicht.

Blijf gezond! Zorg goed voor uzelf en elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Lydia van den Hoonaard,