Donderdag 19 april 2018

Week van de mediawijsheid 3 t/m 12 april:

Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wilt je kind goed begeleiden, maar weet niet altijd hoe.

Tijdens de techniek/programmeerlessen van meester Joep wordt er deze week extra aandacht besteed aan het gebruik van media en de voor- en de nadelen hiervan.

De kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen een huiswerkopdracht mee. Bij deze opdracht is het de bedoeling dat zij een week lang bijhouden hoeveel tijd zij aan media besteden. Dit mediadagboek nemen zij dan mee naar school en het wordt besproken tijdens de les van meester Joep.

Donderdag 12 april is er een ouderbijeenkomst met als onderwerp Mediaopvoeding. Meer informatie vind u in de app. U kunt zich via de app ook gelijk inschrijven.

Koningsspelen

Woensdag 25 april organiseren wij weer onze jaarlijkse sportdag (voor de groepen 1 tot en met 8) met als thema KONINGSSPELEN. Voor deze dag zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders die graag willen begeleiden bij de spelletjes en overige werkzaamheden.

Bent u deze dag beschikbaar van 08:30 uur tot 13:00 uur? Dan kunt u zich aanmelden bij meester Patrick (pspa@obscharlois.nl)

Alvast bedankt voor het aanmelden en tot snel!

Schoolfotograaf

Op donderdag 19 april komt de schoolfotograaf langs om de kinderen die ziek waren de vorige keer, op de foto te zetten.

Er zal nog 1 keer de gelegenheid zijn om de foto’s te kopen, hou dus de app in de gaten voor de datum.

Personele wijzigingen

Meester Berend, de vakleerkracht Lekker Fit! op woensdag en donderdag heeft een andere baan gevonden. Gelukkig is er vervanging voor hem gevonden, meester Michel geeft nu op woensdag en donderdag de gymlessen.

Juf Anny is aanstaande vrijdag weer terug van haar zwangerschapsverlof en zal samen met juf Monique Colijn les gaan geven in groep 7A.