School dicht vanaf woensdag

Maandag 14 december 2020

Beste ouders en verzorgers,

U heeft het ongetwijfeld in het nieuws gezien. Premier Rutte heeft vanavond aangekondigd dat Nederland in lockdown gaat. Ook de scholen gaan per woensdag 16 december sluiten. Dit duurt in ieder geval tot maandag 18 januari 2021. Met deze brief informeren we u over wat dit betekent voor onze leerlingen.

Scholen dicht vanaf woensdag, afstandsonderwijs vanaf 4 januari
De leerlingen hebben dinsdag 15 december hun laatste schooldag. Vanaf woensdag 16 december maken de leerlingen schoolwerk thuis (u hoort van de leerkracht welk werk dat is), vrijdag 18 december om 12 uur zijn de leerlingen vrij en begint de kerstvakantie. Wij benutten de laatste dagen voor de kerstvakantie voor het voorbereiden van het afstandsonderwijs. Op 4 januari 2021 starten we met afstandsonderwijs. U hoort nog van ons hoe dat er uit gaat zien. Er is net als tijdens de vorige scholensluiting opvang voor kinderen waarvan beide ouders werken in cruciale beroepen. Mocht dit voor uw kind van toepassing zijn, laat dit dan dinsdag weten via directie@obscharlois.nl

Onverwacht
We begrijpen dat de nieuwe maatregelen voor veel ouders en leerlingen onverwacht komen. Ook wij als school zijn erdoor overvallen. Zo tegen het einde van het jaar is iedereen toe aan vakantie. Het is dan best even slikken als alle plannen weer overhoop worden gegooid. En 2020 is voor ons allemaal al een intensief jaar geweest. We zijn trots op de veerkracht die steeds weer is getoond door onze leerlingen, ouders en medewerkers. We hopen dat we daar ook nu weer een beroep op mogen doen. Samen komen we hier doorheen.

Meer informatie
We gaan er morgen een fijne laatste schooldag van maken met de leerlingen. Zoals gezegd, u ontvangt later nog meer informatie over het programma na de vakantie. Heeft u vragen, zorgen of wilt u iets kwijt: laat het ons weten. Dat kan via www.directie@obscharlois.nl

Ik wens u alvast een goede kerstvakantie, ondanks alle beperkingen. En dat het een tijd mag zijn om echt even tot rust te komen.

Met vriendelijke groet,

Lydia van den Hoonaard