Beste wensen en afstandsonderwijs

Woensdag 6 januari 2021

Beste ouders en leerlingen,

Allereerst de beste wensen voor 2021! Hopelijk wordt dit een jaar waarin alle beperkingen weer kunnen worden opgeheven en we weer terug kunnen naar de situatie zoals die was voordat het Corona-virus van zich liet horen.

Inmiddels zitten we in een lockdown en hebben we weer te maken met afstandsonderwijs, een situatie waar we als school wel op voorbereid waren, maar die eigenlijk niemand had verwacht.

Meerdere ouders hadden voor de kerstvakantie al aangegeven thuis niet over een goede laptop of computer te beschikken. Helaas waren er meer aanvragen dan laptops die we beschikbaar hebben voor het uitlenen. Hierdoor hebben we de ouders van de leerlingen uit de groepen 1,2 helaas moeten teleurstellen. We heeft de school een bestelling gedaan voor meer laptops, maar die zijn helaas nog niet geleverd. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 konden afgelopen maandag al wel hun geleende laptop op school ophalen.

Voor de kerstvakantie hadden alle leerlingen al werk mee naar huis gekregen en sinds afgelopen maandag zijn voor de groepen 3 t/m 8 de lessen op afstand van start gegaan.

Bijna alle leerlingen zijn daarmee goed van start gegaan, al hebben enkele leerlingen en hun ouders ook gedacht dat de kerstvakantie nog niet voorbij was.

De leerlingen van de groepen 1,2 hadden voor de vakantie ook al een pakketje met werk mee gekregen voor de eerste week van januari en krijgen eind deze week een nieuw pakketje. De leerkrachten komen deze persoonlijk thuis brengen!

Inmiddels hebben de leerkrachten, de leerlingen, maar ook de ouders in het voorjaar al de nodige ervaring opgedaan met onderwijs op afstand, maar dat wil niet zeggen dat deze situatie nu gemakkelijker is. Wederom wordt er veel van u en de leerlingen gevraagd!

Daarom zetten we de schouders er samen weer onder en gaan we er het beste van maken.

Zo blijven we u en de kinderen zo goed mogelijk ondersteunen, zodat zij ook in deze periode blijven leren en zich ontwikkelen.

Lukt iets niet of heeft u vragen, neem dan altijd contact op met de leerkracht.

Weet dat we altijd voor u klaarstaan!

We wensen u en uw kind veel sterkte en succes in deze periode.

En natuurlijk hopen we dat de school weer open gaat op 18 januari, maar of dat ook gaat gebeuren, horen we waarschijnlijk op de persconferentie van 12 januari.

We wensen u en uw kind voor nu veel sterkte en succes toe. En zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Lydia van den Hoonaard, directeur obs Charlois