Besmetting op school

Besmetting op school

Woensdag 24 maart 2021

Beste ouders,

Helaas ontvingen we maandagochtend bericht dat er een leerling uit groep 8 besmet is met het Corona-virus. Een vervelend bericht, in de eerste plaats natuurlijk voor de leerling zelf en het gezin. Maar ook voor de rest van de groep 8 heeft het gevolgen. De afspraak is namelijk, dat alle leerlingen en de leerkracht uit de deze groep in quarantaine moeten gaan. 

Groep 8 zit dus sinds afgelopen maandag in quarantaine en krijgt afstandsonderwijs. De quarantaine duurt 10 dagen vanaf het laatste contact, dat is in dit geval t/m zondag 28 maart. Indien een leerling van groep 8 zich laat testen (dat is niet verplicht) en de uitslag is negatief, dan mag deze leerling vanaf morgen al weer op school komen. Gelukkig is de leerkracht ook negatief getest, die is er dus ook weer!. 

Alle broertjes en zusjes van de leerlingen uit groep 8 mogen WEL naar school. Dit staat in het protocol van BOOR, de richtlijnen van de GGD en werd zojuist ook nog eens bevestigd door de GGD-medewerker die ik telefonisch gesproken heb.

Wij zijn niet de enige school waar dit gebeurt, maar snappen heel goed dat het best schrikken is, als je hoort dat er een besmette leerling op onze school is.

Helaas is het virus er nog steeds en door ons goed aan alle voorzorgsmaatregelen en richtlijnen te houden, hopen we verdere besmettingen te voorkomen.

Komende donderdagavond bespreken we met onze Medezeggenschapraad of er naar aanleiding van deze besmetting nog aanpassingen gedaan moeten worden in ons beleid. Dan bespreken we ook de nieuwe richtlijnen van stichting BOOR (naar aanleiding van de persconferentie gisteren) en wat dit betekent voor de school (zoals de eindtijd van 14.00 uur en de komende zwemlessen van groep 5). Aanstaande vrijdag zal ik u dan laten weten of en zo ja welke aanpassingen er genomen gaan worden. 

Lydia van den Hoonaard

 

  


Terug