Dinsdag 1 juni 2021

Schoolfruit

Het afgelopen halfjaar hebben alle leerlingen 3x per week fruit of groente ontvangen vanuit de Europese subsidieregeling Schoolfruit. De laatste week daarvan is nu aangebroken.

Vanaf volgende week dus weer allemaal zelf een gezonde pauzehap meenemen!

Schoolfotograaf

Normaal gesproken komt de schoolfotograaf in februari alle leerlingen op de foto zetten (als de ouders daarvoor toestemming hebben gegeven).

Door alle corona-maatregelen is dat echter toen niet doorgegaan en hebben we de nieuwe afspraken daarover steeds moeten verschuiven. Maar op maandag 28 juni is het dan toch zover!

Dan gaan alle leerlingen toch op de foto. Uiteraard houden we daarbij rekening met de corona-richtlijnen op dat moment, dus op welke manier we dit gaan doen, bepalen we tegen die tijd.

Schoolreisjes – dit jaar helaas niet

Ondanks dat de corona-maatregelen steeds meer worden versoepeld en er steeds meer mogelijk is, worden schoolreisjes en excursies nog steeds afgeraden. Dus helaas gaan we dit schooljaar niet op schoolreis. We zijn aan het nadenken over een alternatieve activiteit.

Cito-toetsweken

Vanaf maandag 14 juni staan er weer citotoetsen op de planning voor de groepen 3 t/m 7. Verspreid over twee weken zullen er dan toetsen voor rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling worden afgenomen. De AVI-leestoetsen nemen we af na de zomervakantie.

Schoolpraatapp

Volgt u ze ook? Die leuke berichtjes in de schoolpraatapp?

Zo was daar vorige week in te lezen dat er in groep 3b tuinkers en basilicum is gezaaid. In de groepen 4 hebben ze een onderlinge wedstrijd woordenschatquiz gehouden en zijn er in groep 6 snappet awards uitgereikt. In groep 5a stond meester Tony op de tafel! En in groep 7 zijn er zelfportretten gemaakt met behulp van verhoudingen.

Heeft u onze schoolpraatapp nog niet geïnstalleerd? Download deze dan via Google Playstore (Android) met de zoekterm: obs charlois OF via de App store (IOS) met de zoekterm: Yepmedia

Lukt dat niet? Stuur dan even een mail naar: jmeertens@obscharlois.nl

Reservekleding

In de groepen 1,2 gebeurt het soms dat een kind niet op tijd het toilet bereikt met een natte broek tot gevolg.  Gelukkig hebben we op school wat reserve-ondergoed en een extra korte of lange broek. Maar deze reservekleding is nodig aan vervanging toe. Heeft u thuis nog iets over in een kleutermaat? Wij zijn er blij mee!

Zomerschool

Onze school doet van 26 juli t/m 6 augustus mee aan ZomerTalent010, een leuk én leerzaam vakantieprogramma voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Twee weken lang, vier uur per dag gaan kinderen aan de slag met taal, muziek, kunst, sport, wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie. Wat vindt uw kind leuk? Waar liggen zijn of haar talenten? Deelname is gratis en vindt plaats dicht bij huis, op locaties in uw wijk. Uw kind krijgt vanaf 7 juni de uitnodiging mee naar huis. Inschrijven kan t/m 30 juni op de website
www.solnetwerk.nl/zomertalent010