Dinsdag 13 juli 2021

Rapport einde schooljaar

Vandaag, dinsdag 13 juli krijgen de leerlingen hun laatste rapport van dit schooljaar. Wilt u de leerkracht van uw kind nog spreken over het rapport, neem dan contact op met de leerkracht voor het maken van een afspraak.

Leuk om te doen in de vakantie

Jeugdvakantiepaspoort

Gisteren hebben alle leerlingen weer een jeugdvakantie paspoort meegekregen. Daarin staan veel activiteiten die de kinderen gratis of met korting te kunnen doen in de zomervakantie. Deze acties zijn ook te vinden op de website www.jeugdvakantiepaspoort.nl

Lekker lezen

Tijdens de zomer kun je de mooiste verhalen beleven op je telefoon of tablet. Met de online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Helemaal gratis als je lid bent van de bieb. Deze zomer kan iedereen van 0-18 jaar die nog géén lid is dit gratis uitproberen met de zomeractie Boek 'n Trip.

Zomervakantie in de bibliotheek
Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten die we voor jullie hebben bedacht in de vakantie. En vergeet je vakantiepaspoort niet mee te nemen. Kom langs bij de bieb en je verveelt je geen moment! Weet je niet wat je wil lezen? Kijk eens bij de boekentips de Bibliotheek op school of lees de zomerblog met tips om te lezen, kijken, luisteren en doen.

Corona-maatregelen

Nadat er versoepelingen van de maatregelen door de regering waren afgekondigd, is het op school niet meer verplicht een mondkapje te dragen (het mag wel). Andere maatregelen zijn nog niet aangepast en dat is maar goed ook gezien het aantal oplopende besmettingen.

Welke maatregelen er na de zomervakantie nog zijn, is nu nog moeilijk te voorspellen. Op vrijdag 13 augustus is er weer een persconferentie. We gaan ervan uit dat we dan te horen krijgen aan welke regels we ons na de zomervakantie moeten houden.

Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf en elkaar! En….. was goed je handen, hou 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat je testen

Personeel

In de vorige nieuwsbrief meldden we al dat er een aantal collega’s gaan vertrekken. Ook meester Mohammed gaat ons verlaten, omdat hij volledig op zijn andere school aan de slag kan. Maar ook meester Patrick (Lekker Fit) heeft een andere baan. Dus ook voor gymnastiek krijgen we kort na de zomervakantie een andere vakleerkracht (nu nog niet bekend wie). Maar we hebben ook 4 nieuwe onderwijsassistenten kunnen aanstellen: Deborah, Larissa, Laura en Tara. Welkom op onze school!

Vakantie!

Het was een jaar waarin er zeker in de periode vanaf de schoolsluiting veel gevraagd werd van personeel, leerlingen en ook ouders.

We willen hierbij dan ook alle ouders bedanken voor hun inzet en hun medewerking en hopen hierop ook komend schooljaar weer te kunnen rekenen. En voor alle leerlingen: we zijn supertrots op jullie!

Nog een paar dagen naar school en dan begint op vrijdag om 12 uur de vakantie. Voor nu alvast een heel fijne vakantie gewenst en tot 30 augustus!

Team obs Charlois