Vrijdag 10 september 2021

Start nieuw schooljaar

Inmiddels zijn we weer 2 weken op school. Het was wel weer even wennen na 6 weken vakantie, maar inmiddels zitten we al helemaal weer in ons ritme. Er wordt al weer veel en hard geleerd!

Het is fijn om alle leerlingen weer in school te hebben, maar vanwege Corona-maatregelen mogen de ouders nog steeds niet de school in (behalve op afspraak). Hopelijk komt hierin gedurende het schooljaar verandering als de besmettingscijfers weer teruglopen.

Tot die tijd houden we ook ons in school aan alle maatregelen:

• Blijf thuis bij koorts of corona-gerelateerde klachten
  • Was regelmatig je handen
  • Volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar

Informatiebijeenkomsten

Omdat ouders niet de school in mogen, maar we toch heel graag de ouders willen laten kennismaken met de juf of meester en met het nieuwe leerjaar, houden we per groep een digitale bijeenkomst.

U krijgt daarvoor van de leerkracht per email een link met een uitnodiging. Het is dus wel van belang dat uw goede mailadres bij de school bekend is. Gelukkig is dat voor de meeste ouders al wel in orde.

De dagen en tijden voor de groepen zijn:

• groepen 1,2A, B, C, D: donderdag 9 september om 18.30 uur
  • groep 3A: woensdag 22 september om 18.30 uur
  • groep 3B: dinsdag 14 september om 18.00 uur
  • groep 4a: donderdag 16 september om 18.00 uur
  • groep 4b: donderdag 16 september om 18.30 uur
  • groep 5a en 5b: maandag 13 september om 19.00 uur
  • groep 6: dinsdag 21 september om 20.00 uur
  • groep 7: donderdag 16 september om 19.00 uur
  • groep 8: dinsdag 14 september om 18.30 uur

Wij hopen alle ouders online te zien!

Personeel

Meester Patrick (Lekker Fit) heeft een nieuwe baan gevonden op het Voortgezet Onderwijs. Hij was vorige week dinsdag voor het laatst. Er is momenteel nog geen vervanger voor hem, maar vanaf volgende week verzorgen diverse vakkrachten wel sportclinics voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. En ook juf Sedija (onderwijsassistente groep 1,2b) heeft een andere baan. Zij gaat ons verlaten per 1 oktober. Wij zijn inmiddels met een aantal sollicitanten in gesprek, dus binnenkort hoort u wie haar gaat vervangen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Meedoen

Het is voor kinderen belangrijk dat ze lid zijn van een sportclub of lessen op cultuurgebied kunnen volgen. Het is niet alleen leuk, maar ook van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Tijdens het sporten leren ze onder andere samenwerken, ontdekken waar ze goed in zijn en krijgen meer zelfvertrouwen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Meedoen betalen het lesgeld voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, zwemles, een creatieve cursus of het schoolreisje/schoolkamp.

Wilt u in aanmerking komen voor het bovenstaande? Stuur dan een bericht naar onze School Maatschappelijk Werker Ayse Kolay. Ze is bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag via  ayse.kolay@smwr-rijnmond.nl / 06-24920092 (mailen, bellen of whatsapp). Zij bekijkt dan met u of er in uw situatie een aanvraag mogelijk is.

Schoolpraat-app

Heeft u onze schoolpraat-app al? Dan bent u snel en makkelijk op de hoogte van de laatste nieuwtjes voor de hele school, en wordt u door de leerkracht op de hoogte gehouden van het nieuws van de groep. Ook kunt u de kalender voor het hele schooljaar zien. Daarin staan de vakanties, vrije dagen en uitstapjes overzichtelijk onder elkaar. Ook alle andere informatie over de school kunt u daar zien.

Heeft u de app nog niet? Dan kunt u deze downloaden in de appstore (iphone) door te zoeken naar yepmedia OF downloaden in de playstore (Android) door te zoeken naar obs Charlois. Als u de eerste keer de app opent, moet u uw mailadres opgeven, dat bij de school bekend is. Vervolgens moet u een wachtwoord aanmaken (zelf verzinnen). Daarna ontvangt u een activatiemail.

Lukt het niet? Vraag dan een uitgebreide handleiding aan de leerkracht van uw kind.