Brand geblust!

Brand geblust!

Dinsdag 12 oktober 2021

Beste ouders,

Als u in de buurt van de school woont, heeft u het vast gehoord: ons brandalarm ging af! Binnen een paar minuten stonden dan ook alle groepen en het personeel buiten, zoals we al vaker geoefend hadden. 

Dit keer was het geen oefening, want er bleek een vuurtje te zijn ontstaan in een prullenbak op de 1e etage. Na deze ontdeking was de brand snel geblust en konden de groepen 1,2 en de groepen 5 t/m 8 weer naar hun lokaal (over de brandtrap).

De groepen 3 en 4 konden daarna gelukkig via een kleuterlokaal weer veilig naar het speellokaal op de begane grond. Deze groepen wachten daar tot het 3 uur is en de lestijd voorbij is. Ze kunnen niet naar boven, omdat er nog rook hangt op de 1e etage. Maar hun jassen en tassen hebben we inmiddels ook beneden gebracht. 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan zijn we nu aan het onderzoeken en weten we dus nog niet. Wat we wel weten is dat onze jaarlijkse brandoefening niet voor niets is geweest, want iedereen ging snel, maar ook rustig volgens plan naar buiten. 

Complimenten voor alle leerlingen, juffen, meester waaronder onze BHV'ers!  


Terug