Corona-maatregelen

Woensdag 19 januari 2022

Rotterdam, 19 januari 2021

Betreft: aangepaste quarantaineregels GGD voor het basisonderwijs

Beste ouders en verzorgers,

Het zal u niet zijn ontgaan, het aantal coronabesmettingen in Nederland is hoog en neemt toe. Ook veel kinderen in de basisschoolleeftijd en medewerkers op scholen testen positief. Door deze stijging heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond besloten dat vanaf nu alle groepen met 3 of meer besmettingen (leerlingen en/of medewerkers) in quarantaine moeten. De kans bestaat dat ook de groep van uw kind de komende periode in quarantaine moet. In deze brief informeer ik u over wat dit betekent voor u en uw kind(eren).

Groep in quarantaine bij 3 besmettingen of meer

Tot voor kort gaf de GGD maatwerkadvies wanneer er sprake was van meerdere besmettingen binnen een groep. Door de toename in het aantal besmettingen is dit voor de GGD niet meer haalbaar. Vanaf nu moeten alle kinderen (en leerkrachten die niet recent geboosterd zijn of niet recent corona hebben gehad) in principe in quarantaine wanneer er 3 of meer besmettingen binnen 7 dagen in de groep zijn. Ook krijgt elk kind en elke medewerker testadviezen: zo spoedig mogelijk testen (zelftest of test bij de GGD) en testen op dag 5 (test bij de GGD).

Thuisonderwijs

Wanneer een groep in quarantaine moet is er sprake van thuisonderwijs. We zullen dan ons uiterste best om digitaal onderwijs te verzorgen. Uiteraard zijn we daarbij wel afhankelijk van de gezondheid van onze leerkrachten. In alle gevallen zullen we proberen te zorgen voor opdrachten om thuis aan te werken. Vanwege verder verspreidingsgevaar is er geen noodopvang.

Nadere informatie bij quarantaine

Op onze school zijn er op dit moment groepen die in quarantaine zitten. Als de groep van uw kind in quarantaine moet, dan zullen wij u uiteraard nader informeren.

Hoe ziet quarantaine er uit?

Uw kind blijft thuis en u ontvangt geen bezoek. Hij of zij houdt zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van huisgenoten.

Hij/of zij doet voor alle zekerheid regelmatig een zelftest.

Plan zo snel mogelijk op dag 5 een testafspraak bij de GGD, want het is druk bij de GGD-teststraten.

Is de test van dag 5 negatief? Dan stopt de thuisquarantaine.

Zonder test bij de GGD eindigt de thuisquarantaine op dag 10.

Zolang uw kind geen klachten krijgt, hoeven huisgenoten niet in quarantaine.

Iemand die meer dan 7 dagen geleden een boosterprik heeft gehad of iemand die minder dan 8 weken geleden Corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine.

Tot slot

Bovenstaande is voor ons allen weer een teleurstelling. De kans dat een groep in quarantaine moet en geen les krijgt op school is hierdoor groter. Het doet wederom een beroep op uw en onze flexibiliteit. We hopen op uw begrip, samen doen we ons uiterste best zo goed mogelijk onderwijs te blijven verzorgen.

Als u nog vragen heeft, kunt u terecht bij de GGD, de leerkracht van uw kind of bij mij.

Met vriendelijke groet,

Conny den Broeder