Staking op 12 september

Staking op 12 september

Woensdag 5 september 2018

Zoals u wellicht al heeft vernomen in het nieuws, is er woensdag 12 september weer een staking op basisscholen, ditmaal in Zuid-Holland en Zeeland.  

Deze actie is uitgeroepen door de onderwijsvakbonden en wordt ook gesteund door de werkgevers.  

Doel van de actie is een hoger salaris voor leerkrachten in het basisonderwijs, maar vooral ook de eis dat het kabinet extra financiële maatregelen neemt om de werkdruk voor leerkrachten te verlagen. Deze maatregel is erg belangrijk, zeker nu er een erg tekort aan leerkrachten dreigt.  

Omdat veel van de leerkrachten op onze school gaan staken, is het onmogelijk onderwijs te verzorgen die dag.  

De school is dan ook op woensdag 12 september gesloten. 

Indien het voor u als ouder vanwege werk onmogelijk is om uw kind die dag thuis op te vangen, kunt u dat uiterlijk vrijdag 7 september per mail aan de directie kenbaar maken via directie@obscharlois.nl  

Wij gaan dan in overleg (mogelijk met andere organisaties) om te kijken hoe voor deze kinderen de opvang gerealiseerd kan worden. De eventuele kosten voor deze opvang komen dan wel voor rekening van u als ouder.  

Wij begrijpen dat dit zeer vervelend is voor de kinderen en voor u, maar wij hopen dat u begrijpt, dat wij nogmaals een heel duidelijk signaal moeten afgeven aan de politiek voor een goede toekomst van het basisonderwijs.  

Wij hopen dus op uw begrip en solidariteit! 

 


Terug