Vrijdag 12 april 2019

Naschoolse Opvang BSO

Meerdere ouders hebben ons laten weten interesse te hebben in een naschoolse opvang als die bij ons in de school georganiseerd gaat worden. Daarom organiseert de school in samenwerking met BSO-organisatie Prokino een voorlichtingsbijeenkomst voor ouders die meer informatie hierover willen. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op school (in de personeelskamer op de 1e etage) op dinsdag 16 april om 8.20 uur. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom!

Schoolfoto’s – laatste mogelijkheid om te kopen:

Dinsdag 16 april van 14.30 tot 15.00 uur en woensdag 17 april van 8.30 tot 9.30 uur. Kosten € 10,- per set.

Tuinman stopt, nieuwe vrijwilliger gezocht!

Na meer dan 2 jaar gaat onze tuinman Gert Jan helaas stoppen met zijn werkzaamheden als vrijwilliger hier op school, omdat hij een vaste baan heeft gevonden. Wij gunnen hem dat van harte en wensen hem veel succes! Maar we gaan hem wel missen.

Dus zijn we nu op zoek naar een nieuwe vrijwilliger! Heeft u één of twee uurtjes per week tijd en zin om onze schooltuin bij de schutting te onderhouden? Of weet u iemand die dit leuk vindt? Laat dit dan weten via directie@obscharlois.nl

Oudercommissie zoekt nieuwe leden

Voor onze actieve oudercommissie zijn we op zoek naar nieuwe leden! Heeft u zin en tijd om onder schooltijd actief bij allerlei activiteiten in de school betrokken te zijn? Dan zijn we op zoek naar u! Meer informatie of aanmelden? Dat kan bij Rienja in de ouderkamer. Of loop even binnen bij de directie (1e etage).

Schoolfruit stopt! Welk bedrijf helpt ons verder?

Ook dit schooljaar heeft de school weer deelgenomen aan het door de EU gesubsidieerde programma Schoolfruit, waarbij de kinderen 20 weken lang 3x per week fruit krijgen op school. Helaas zijn de 20 weken eind april voorbij. Maar eigenlijk zouden we alle kinderen de andere 20 weken van het schooljaar ook fruit willen geven. De school kan dit echter niet zelf betalen en daarom hebben we gezocht naar andere mogelijkheden.

De MR van onze school is in gesprek gegaan met Schoolfruit.nl om te kijken of er mogelijkheden zijn om het hele schooljaar 3 dagen per week fruit te kunnen geven aan de leerlingen. Schoolfruit kan gratis fruit leveren aan de leerlingen van onze school als de school voldoende bedrijven kan vinden die ons willen sponsoren. Dit kan als het bedrijf voor hun medewerkers zelf fruit inkoopt bij Schoolfruit.nl tegen marktprijs. Vervolgens gaat 50% van deze opbrengst dan naar het schoolfruit voor de leerlingen.

Wilt u ons helpen door allemaal goed na te gaan of u bedrijven kent (uw eigen bedrijf, het bedrijf waar u werkt, het bedrijf bij u in de straat of buurt) die hieraan zouden willen meewerken? Het bedrijf moet wel minimaal 30 medewerkers hebben.

Helaas stond er in de vorige brief die wij meegaven een verkeerd mailadres!

Dus: Kent u een bedrijf dat wellicht hierin geïnteresseerd is?

Wilt u dan (nogmaals) een mail sturen naar CharloisMR@obscharlois.nl en daarin vermelden: naam bedrijf, contactpersoon, telefoonnummer en eventueel ook het emailadres. De MR geeft deze gegevens dan door aan Schoolfruit, waarna Schoolfruit contact opneemt met deze bedrijven en verdere afspraken maakt.

Wij rekenen op uw medewerking!