Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 3

Woensdag 2 oktober 2019

Kinderboekenweek 

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek.  

Dit jaar is het thema: Reis je mee? 

Naast dat er in iedere groep gewerkt wordt over dit thema zijn er ook leuke, extra activiteiten, zoals een voorstelling op school over dit thema door tante T voor de groepen 1,2,  een voorstelling in het buurthuis en voorlezen in de klas door een medewerker van de bibliotheek. En natuurlijk kunt u thuis hier ook  aan meedoen door bijvoorbeeld een keer extra voor te lezen. 

Heel veel lees- en reisplezier allemaal! 

Lekker Fit test 

Nog voor de herfstvakantie vindt weer de jaarlijkse Lekker Fit-test plaats. Dit zal gebeuren tijdens de gymles. Naast het meten en wegen van uw kind, zullen de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 ook de ‘piepjestest’ gaan doen. Ouders zijn hierbij van harte welkom in de gymzaal aan de Clemensstraat 111. Vraag (de leerkracht van) uw kind even hoe laat de les precies start. 

De planning ziet er als volgt uit: 

Dinsdag 8 oktober:  de groepen 3, 5, 6, 7, 8 

Donderdag 17 oktober: de groepen 1,2 en 4

Voedingscoach         

Beste ouder(s)/verzorgers(s), 

Graag stel ik mijzelf voor.  Mijn naam is Maryam Basir. Ik ben de nieuwe voedingscoach van OBS CharloisAls s voedingscoach geef ik kinderen en ouders informatie over gezonde voeding/leefstijl en voedingsproblematiek. Zelf heb ik twee kinderen van 5 en 7 jaar en vind ik gezonde voeding een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van kinderen. Ik kijk er naar uit om samen met jullie tot een gezond voedingskeuze te komen. Als u een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen via de Lekker Fit docenten Patrick Spa en Mitchell Vollebregt. Er zijn geen kosten verbonden aan de voedingscoach. Vrijdag 11 oktober ben ik in de ouderkamer zodat ik kennis met de ouders. 

Schoolfonds 

Alle ouders waarvan we het juiste emailadres hebben, hebben vorige week een email ontvangen met daarin een link om het schoolfonds te kunnen betalen. Makkelijk en snel! Heeft u geen mail ontvangen (ook niet in uw ongewenste mailbox) en wilt u toch graag van deze betalingsmogelijkheid gebruik maken? Neem dan z.s.m. contact met ons op! 

Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar directie@obscharlois.nl  

Dan hebben wij direct het goed mailadres! 

Ouderkamer  

Ook de komende weken zijn er weer bijeenkomsten die vrij toegankelijk zijn voor alle oudersWe hopen u daar graag een keer te zien! 

Woensdag 9 oktober: voorlichting Schooltandarts 

Vrijdag 11 oktober: kennismaken met de nieuwe voedingscoach 

Vrijdag 18 oktober: hulp bij het installeren van onze Schoolpraat-app  

 

 

  


Terug