Dinsdag 15 oktober 2019

Naschoolse lessen groepen 3 t/m 8

Na  het succes van de eerste periode met naschoolse activiteiten, hebben we voor de periode van de herfst- tot aan de kerstvakantie weer een (uitgebreider) aanbod.

De diverse activiteiten worden aangeboden voor de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8. Hieruit kunnen u en uw kind een keuze maken.

Deze activiteiten zijn voor u gratis, maar kosten de school wel geld. Opgeven betekent dus dat wij erop rekenen dat uw kind aanwezig is.

Kinderen kunnen (afhankelijk van de groep waarin ze zitten) kiezen uit:

Judo, Honkbal, Kids Fit, Dans, Schaken, Huiswerkklas, Islamitische les.

De kinderen kunnen hun strookje met voorkeuren inleveren t/m dinsdag 15 oktober. Deze week krijgen ze nog te horen of ze mogen deelnemen (of op de wachtlijst komen omdat er teveel aanmeldingen zijn).

Schoolfonds

Veel ouders hebben inmiddels al gebruik gemaakt van de Ideal-betaling voor het schoolfonds met een korting van € 3,-. Heeft u dit nog niet gedaan, maar wilt u wel gebruik maken van dit voordeel? Betaal dan het schoolfonds voor 1 november!

Dat kan op 3 manieren:

1. Via de link in de email die u heeft ontvangen
  2. Via een bankoverschrijving
  3. Contant in de ouderkamer bij Rienja

Staking?

Misschien heeft u het al vernomen in de krant of op televisie: de onderwijsbonden hebben weer een oproep gedaan om te gaan staken op 6 november voor verlaging van de werkdruk, hogere salarissen en meer investeringen zodat het lerarentekort wordt opgelost! Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat de school op 6 november gesloten is. Dan kunt u daar alvast rekening mee houden!

Gezonde school

Omdat wij een Lekker Fit! School zijn, is meer bewegen een normale zaak. Hiernaast besteden wij ook aandacht aan gezonde voeding.

In de loop van de ochtend krijgen de kinderen de gelegenheid om een gezond tussendoortje te eten. Tips hierbij zijn:

Geef kinderen iets mee dat niet te groot is

Geef kinderen iets mee waar niet teveel calorieën in zitten;

Geef kinderen fruit of groente mee als tussendoortje.

Wilt u voor de lunch brood met gezond beleg, een flesje water en eventueel groente/fruit met uw kind meegeven naar school. Voor vragen kunt u terecht bij onze Lekker Fit gymleerkrachten.

Voor de groepen 3 t/m 8:

TRAKTEER JIJ GEZOND OP JOUW VERJAARDAG?

DAN MAG JIJ EEN LEUK SPEL BEDENKEN BIJ DE GYMLES!

Schooltandarts

Staat uw kind ingeschreven bij onze schooltandarts? Dan is dit bericht voor u bestemd: van 28 oktober t/m 8 november komt de assistente weer langs om kinderen op te halen voor een controle-bezoek aan de schooltandarts.

Heeft u uw kind niet ingeschreven, maar wel belangstelling? Vraag een inschrijfformulier bij de conciërge. Let op: dit kan alleen als uw kind nog niet staat ingeschreven bij een eigen tandarts.