Staken op woensdag 6 november

Woensdag 6 november 2019

Beste ouder(s), verzorger(s),

Op woensdag 6 november gaan in heel Nederland, ook in Rotterdam, medewerkers uit het onderwijs een dag staken.

Een groot deel van de leerkrachten op onze school zijn ook van plan om op

6 november te gaan staken. Dat betekent dat er te weinig leerkrachten op school zijn om goed onderwijs te kunnen verzorgen.

Daarom is de school op woensdag 6 november gesloten en kunt u uw kind(eren) niet naar school sturen.

Als u problemen hebt met het organiseren van opvang voor uw kind/kinderen, dan kunt u contact opnemen met onze buitenschoolse opvang van Prokino:

l.nuijten@prokino.nl  Hieraan zijn echter wel kosten verbonden voor ouders.

Waarom staken?

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen. Maar op dit moment staat dat erg onder druk. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim in het onderwijs is hoog en groeit. Het lerarentekort wordt steeds groter en de leerkrachten raken op. Dat merken wij ook in onze school, het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker om zieke leerkrachten te vervangen. Wij willen dat het kabinet geld vrijmaakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. Daarom komen wij op 6 november in actie.

Wij vragen om uw begrip en steun voor deze staking. De toekomst van het onderwijs is in gevaar. Daar moet echt iets aan gebeuren, zodat de kinderen op onze school kunnen blijven rekenen!

Vriendelijke groet,

Het team van obs Charlois