Buiten het frame!

Maandag 11 november 2019

Week van de mediawijsheid.

De leerlingen (gr 4-8) ontdekken hoe online foto’s soms een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Het is geen geheim dat er op social media veel fake news (nepnieuws) te zien is. Maar het kan ook heel subtiel. Als de fotograaf een stapje opzij doet of wat dichterbij gaat staan, kan er een heel nieuw verhaal ontstaan. De leerlingen ontdekken zelf hoe je de boodschap van een foto kunt beïnvloeden door het kader te veranderen.

Tijdens de les hebben we voorbeelden besproken en zijn we zelf ook aan de slag gegaan.
Ze kregen een deel van de foto op papier. De rest van de foto moesten ze erbij bedenken en tekenen. Daarna kregen ze de originele foto te zien. En werden de tekeningen die de kinderen gemaakt hadden besproken.