Donderdag 5 maart 2020

Beste ouders en verzorgers,

De uitbraak van het coronavirus zal ook u niet zijn ontgaan. Inmiddels zijn in Nederland de eerste mensen besmet. We snappen dat u zich mogelijk zorgen maakt over de situatie op school. Met dit bericht willen we u graag informeren over hoe we op onze school omgaan met de uitbraak van het coronavirus.

We volgen bij stichting BOOR (het schoolbestuur waar onze school bij hoort) de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Deze houden we nauwlettend in de gaten. Vooralsnog is er geen reden voor onrust en hoeven we dit virus niet anders te behandelen dan een ander virus. De kans op een andere infectieziekte is nog steeds groter dan een infectie met het coronavirus. Als uw kind geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij of zij gewoon naar school.

De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Een aantal zaken lichten we graag uit:

• Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen.
  • Aan alle mensen die na terugkeer uit een gebied met veel besmettingen verkoudsheidsklachten óf koorts hebben, wordt gevraagd thuis te blijven (dus ook mensen met milde klachten). NB: het gaat dus altijd om een combinatie van terugkeer uit een gebied waar het coronavirus heerst én gezondheidsklachten
  • Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts of luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

De belangrijkste maatregelen die u voor uzelf en uw kind kunt nemen om besmetting te voorkomen zijn:

• Regelmatig de handen wassen;
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
  • Papieren zakdoekjes gebruiken.

Een dringend advies is om dit ook met uw kind te bespreken!

Uiteraard zullen wij er met de kinderen ook aandacht aan besteden.

Uit voorzorg zullen wij het handen schudden bij binnenkomst tot nader orde opschorten. In plaats hiervan krijgen de kinderen een extra glimlach van ons.

We hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. We beseffen dat de ontwikkelingen over het coronavirus zich snel opvolgen. Als het nodig is zullen we u nader informeren. Uiteraard kunt u met uw vragen altijd bij ons terecht.

Wij volgen de ontwikkelingen en mocht er iets veranderen in de richtlijnen vanuit de GGD en het RIVM, dan houden wij u op de hoogte via onze Schoolpraat-app en de website van de school.

Schoolfotograaf nogmaals

De schoolfotograaf komt op donderdag 12 maart nogmaals langs. Dit keer om de leerlingen op de foto te zetten, die op maandag 17 februari afwezig waren of toen nog niet bij ons op school zaten. Ook zal er dan met groep 8 de ‘schoolverlatersfoto’ worden gemaakt.