Nieuwe weektaak

Maandag 30 maart 2020

Lieve kinderen en ouders uit groep 3b,

De eerste twee weken thuisonderwijs zitten erop. Het is nog even wennen, maar inmiddels zijn bijna alle kinderen ingelogd in Basispoort. We kunnen ons onderwijs op deze manier steeds beter vormgeven. Aangezien groep 4 al in zicht is, is het belangrijk dat de kinderen dagelijks de lessen in Basispoort maken. Ik stuur u dagelijks een nieuwe taak.

Vandaag beginnen de kinderen met taal aan thema 9. Het thema heet "Kunst". Dit is voor de kinderen heel speciaal! Maak hier dus een bijzonder moment van. Ieder thema lees ik een prentenboek voor. In dit prentenboek leren zij de nieuwe woorden passend bij het thema. Via deze link kunt u uw kind het nieuwe verhaal laten horen en zien: https://www.youtube.com/watch?v=RNkdOkT2uok Ik raad u aan dit verhaal de komende drie weken regelmatig af te spelen.

Ook beginnen de kinderen met rekenen in een nieuw blok. Dit thema heet "Feest op school". Blok 9 staat nu open in de Pluspunt oefensoftware / Bingel. Ook staat er bij Pluspunt  iedere dag een nieuwe les van blok 9 klaar. Uw kind maakt dus iedere dag een rekenles en oefent extra in de software.

De taak van vandaag is:
1. Lijn 3: blok 9, week 1: controleer of de kinderen ook het rijtjesboek en leesboek aanklikken en goed uitvoeren. Dit is erg belangrijk om te oefenen. Voor week 1 krijgen de kinderen de gehele week de tijd. Wel is het belangrijk dat zij er dagelijks aan werken.
2. Pluspunt: blok 9 les 1: dit is de dagelijkse rekenles, dus zeer belangrijk!
3. Pluspunt oefensoftware / Bingel: blok 9. Voor dit blok krijgen de kinderen drie weken de tijd.

Heeft uw kind tijd over? Oefen dan in Basispoort de voorgaande thema's. Herhaling is zeer belangrijk!
Squla en de boekjes die ik in uw brievenbus heb gedaan, zijn extra! Uw kind dient dagelijks in Basispoort te werken.

De afgelopen week hebben al heel veel kinderen hard gewerkt in Basispoort. Ik heb kunnen zien dat zij dagelijks 2 uur aan hun schoolwerk hebben gewerkt. Er zijn echter ook kinderen die weinig of niet in Basispoort hebben gewerkt. Als school dienen wij dit te registreren en kinderen die hun schoolwerk niet maken te melden bij Leerplicht. Ook nu is het belangrijk dat uw kind onderwijs volgt en zich voorbereid op groep 4.

Het kan zijn dat u nog niet in Pluspunt en Lijn 3 kunt werken, omdat uw computer aangeeft dat u Adobe nodig heeft. Installeer dan Google Chrome. Hiermee is het probleem waarschijnlijk verholpen.

Mocht u, om wat voor reden dan ook, niet in Basispoort kunnen werken. Laat mij dit dan weten! Ik help u graag! Ik neem één dezer dagen weer contact met u op. Ook ben ik een werktelefoon aan het regelen, zodat ik met de kinderen kan videobellen en uw vragen kan beantwoorden!

Ik wens u een fijne dag en heel veel liefs voor de kinderen!

Joy