Thema; Hoe verzorg ik mijn lichaam

Thema; Hoe verzorg ik mijn lichaam

Beste ouders,

Ons nieuwe thema is: “Hoe verzorg ik mijn lichaam?”

Wanneer                : van maandag 6 januari tot vrijdag 21 februari

 

Het nieuwe thema gaat over het ‘verzorgen’ van je lichaam. We hebben gesprekjes met de kinderen over het poetsen van je tanden en wat heb je daar allemaal voor nodig? Maar ook als je je gezicht gaat wassen of gaat douchen, dan heb je een handdoek nodig, maar wat nog meer??? Als je plassen moet, heb je dan een ‘schone’ luier nodig of ga je naar het toilet? Heb je dan toiletpapier of een ‘billendoekje’ nodig en wat moet je daarna nog meer doen? ‘Niet vergeten om de wc door te spoelen en je handen te wassen met zeep!

Als je aan het verzorgen van je lichaam denkt, gaan we het ook hebben over, wat je moet doen als je buiten gevallen ben en een beetje ‘bloed’ op je been hebt. Heb je dan een pleister nodig of een ‘koud nat doekje’ en een beetje zalf? Of als je je niet zo ‘lekker voelt’ en je in bed moet blijven. Misschien moet je dan wel naar de dokter en krijg je medicijnen om ‘beter’ te worden.

 

Het thema wordt onderbroken voor de ‘Voorleesdagen’. In deze 2 weken staat het boek “Moppereend” centraal en gaan we leuke activiteiten doen, zoals een bezoekje aan de bibliotheek.

 

Terug

Clemensstraat 117

3082 CE Rotterdam

(010) 429 73 20

directie@nullobscharlois.nl