Weer terug naar school

Maandag 11 mei 2020

Beste leerlingen en ouders,

Wat fijn dat de school vanaf morgen weer opengaat en we de leerlingen weer zullen zien.

Wat hebben wij ze gemist! En zij ons hopelijk ook…..

Maar…… nog niet alles gaat zoals voor deze bijzondere tijd. Hieronder onze belangrijkste regels:

Niet iedere groep krijgt iedere dag les op school, zie daarvoor het rooster.

De schooltijden zijn voorlopig 8.30 – 14.00 uur (geldt ook voor de groepen die op woensdag komen)

De schooldeuren gaan open om 8.15 uur en sluiten om 8.30 uur. Zorg ervoor dat iedereen op tijd is, want daarna is er geen mogelijkheid meer om leerlingen binnen te laten.

De dagen dat een groep niet op school is, krijgt het thuisonderwijs (op afstand via de computer/laptop). Dat thuisonderwijs zal er wellicht iets anders uit gaan zien, dan in de periode hiervoor.

Is een kind verkouden of ziek, dan meldt mag hij/zij niet naar school komen.

Is er een gezinslid ziek, dan mag het kind ook niet naar school komen.

U meldt dan uw kind dan voor schooltijd af bij de eigen leerkracht (mail of app).

Laat uw kind tuis handen wassen met water en zeep voor vertrek naar school.

Ouders mogen de school niet in! En ouders mogen ook niet op het schoolplein komen!

Hoe gaan de leerlingen de school binnen (en aan het eind van de dag weer naar buiten)?

Groepen 1,2: via de ingang bij de MCD of de garage aan de Charloisse Kerksingel en dan via het kleine hekje op het kleuterplein naar de buitendeur het klaslokaal lopen (groep 1,2D gaat via de lokaaldeur van 1,2C). Let op: er mag maar 1 ouder mee het plein op! Denk aan 1,5 meter afstand!!!!

Groepen 3 en 4 komen via het hek aan de Clemensstraat naar school, ze worden buiten het hek opgewacht door iemand van de school, die stuurt deze leerlingen dan door de voordeur naar boven. Zo verlaten ze de school ook weer aan het eind van de dag.

Groepen 5 t/m 8 komen via de noodtrap aan de Clemensstraat naar school, ze worden buiten het hek opgewacht door iemand van de school, die stuurt deze leerlingen dan door de voordeur naar boven. Zo verlaten ze de school ook weer aan het eind van de dag.

Uw kind neemt een tas mee naar school daarin:

flesje water of sap en een gezonde pauzehap

flesje water en gezonde lunch

een pakje papieren zakdoekjes en een afvalzakje

Aanvullend voor de groepen 1,2: verschoning (ondergoed en broek) voor toiletongelukjes

Is uw kind jarig (geweest) dan mag hij/zij trakteren in de eigen groep en dan alleen met voorverpakte traktaties. Wel even vooraf met de juf overleggen welke dag hiervoor handig is.

De leerlingen hebben gedurende de dag 1x pauze onder toezicht op het afgezette schoolplein.

Er worden nog GEEN gymlessen, zwemlessen, muzieklessen of technieklessen gegeven.

Welke maatregelen nemen wij verder:

De ventilatieroosters zijn in de vakantie extra gereinigd.

Alle tafels en stoelen zijn extra schoongemaakt.

Er is oppervlaktespray op school om dit na gebruik ook weer schoon te maken.

Handspray voor iedereen bij binnenkomst, wassen met water en zeep voorafgaand aan het eten en drinken, na ieder toiletbezoek.

Zoveel als mogelijk gebruik van eigen tafel, stoel, materialen.

Afstand houden van 1,5 meter tussen personeel onderling en tussen personeel en leerlingen daar waar kan.