Weer naar school!

Vrijdag 28 augustus 2020

Beste ouders/verzorgers,

Maandag begint de school weer. Ik hoop dat u een mooie zomervakantie heeft gehad, ook al was deze misschien wat anders dan andere jaren. Helaas zullen we ook de komende periode op school nog te maken hebben met de gevolgen van de corona-uitbraak. Hieronder vertel ik u hier meer over.

Quarantaine

Als u op vakantie bent geweest naar een land met een oranje of rood reisadvies, moet u bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Voor leerlingen van de basisschool geldt dat zij gewoon naar school mogen komen. Natuurlijk moeten zij wel thuisblijven als zij gezondheidsklachten hebben.

De regels voor thuisquarantaine kunt u hier vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/in-thuisquarantaine-door-corona

Ouders nog niet in de school

Net als aan het eind van vorig schooljaar mogen de ouders nog niet de school in (behalve als u hiervoor een uitnodiging hebt gehad omdat er bijvoorbeeld een belangrijk gesprek plaatsvindt).

Om drukte te voorkomen zullen we dan ook net als vorig schooljaar gebruik maken van verschillende ingangen voor de verschillende groepen:

Leerlingen van de groepen 1,2 gaan naar binnen en buiten door de deur van het klaslokaal op het schoolplein (de juf van 1,2d wacht de kinderen op het schoolplein op).

Leerlingen van de groepen 3, 4 en dit schooljaar ook groep 5 gaan door de voordeur  de school in en uit. De leerkrachten van deze groepen wachten de leerlingen de eerste dag/week bij het hek op.

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 gaan via de noodtrap de school in en uit. De leerlingen worden buiten opgewacht door een personeelslid van de school en in het lokaal opgewacht door de eigen leerkracht.

Samen houden we corona onder controle

Alleen samen houden we de verspreiding van het virus onder controle. Daarom gelden ook bij de start van dit nieuwe schooljaar de volgende basisregels:

• Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd als volwassene 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Tot slot

Heeft u vragen over de informatie in deze brief? Neem dan contact op met de directie van de school,

tel: 010-4297320 of directie@obscharlois.nl

Wij kijken uit naar een mooi nieuw schooljaar!

Het team van obs Charlois