Maandag 26 oktober 2020

16 oktober 2020

Coronamaatregelen op school

Naast de maatregelen, die wij al eerder hadden getroffen op school, hebben wij naar aanleiding van de persconferentie afgelopen maandag, helaas, onze maatregelen nog verder aan moeten scherpen. Dit betekent dat de naschoolse lessen van 15 tot 16 uur en op de woensdag van 13-14 uur in ieder geval de komende vier weken niet door zullen gaan. Ook zullen er aantal workshops op school worden afgezegd. Door op deze manier het aantal volwassenen in de school te beperken, hopen wij ervoor te kunnen zorgen, dat wij allemaal gezond blijven en het onderwijs aan de kinderen kunnen blijven geven.

Schoolfonds

Op vrijdag 2 oktober zijn de emails verstuurd met daarin een link om het schoolfonds te betalen. Heeft u geen email ontvangen of is de betaling niet gelukt? Stuur dan even een mail naar fboering@obscharlois.nl

Zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor u niet kunt betalen, neem dan even contact op met de directie via directie@obscharlois.nl dan zoeken we samen naar een oplossing.

Nieuw personeel stelt zich voor: meester Tony de Roode

Mijn naam is Tony de Roode, ik ben 23 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik ben vierdejaars student aan de academische pabo. Ik loop mijn afstudeerstage in de klas van juf Janneke en ben op dinsdag, woensdag en donderdag op school te vinden. Zelf kom ik uit een klein dorpje, Zevenhuizen. Lesgeven in de stad is dus voor mij een leuke, gave ervaring waar ik tot en met januari met veel zin tegenaan ga. Het leukste aan lesgeven vind ik om de vooruitgang te zien, bij ieder kind. Ik hoop dan ook dat de kinderen veel van mij kunnen leren, en ik veel van hen en van juf Janneke!

Groeten meester Tony

Kinderboekenweek En toen?

Op 11 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten, deze had als thema “En toen?” In alle groepen is er aandacht besteed aan het verleden. Zo stonden er in groep 5 piraten voor de groep, en waren er op de begane grond overal dino’s te bewonderen. Ook was er een teken/ schrijfwedstrijd met in iedere klas een winnaar. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Geen laptop of computer thuis?

Heeft u thuis geen laptop of computer om uw kind onderwijs op afstand te laten volgen, als dat in de komende maanden misschien weer nodig is?

Bij Stichting Meedoen kan voor kinderen vanaf groep 5 een chromebook per gezin worden aangevraagd.

Er geldt een inkomenseis van maximaal € 1.600 netto voor alleenstaande ouders en € 1.800 voor 2-ouder-gezinnen. Ook huishoudens met een hoger inkomen, die zijn toegelaten tot een schuldsaneringstraject van de Kredietbank, kunnen een aanvraag indienen.

Dit alles is na te lezen op www.meedoeninrotterdam.nl

BSO plaatsen vrij

Juf Johanneke is iedere middag in onze school om uw kind op te vangen indien u hiervoor een contract heeft afgesloten met onze BSO. Dat doet zij ook tijdens onze studiedagen en vakanties. Voor schooltijd verzorgt juf Rienja dit (Voorschoolse opvang) dagelijks. Heeft u hiervoor interesse of wilt u hier meer van weten?

Kijk dan eens op het filmpje op onze website of kijk op

Of stuur een mail naar Leontine Batenburg-Nuijten: l.nuijten@prokino.nl