Onderwijs op afstand in januari

Donderdag 17 december 2020

Beste ouders en leerlingen,

Morgen nog een ochtend schoolwerk thuis maken en dan is het vakantie!

Een vakantie waarin we het bijzondere jaar 2020 gaan afsluiten en een nieuw en hopelijk beter jaar gaan inluiden.

Op maandag 4 januari gaan we van start met Onderwijs op Afstand. We hebben daar al ervaring mee opgedaan eerder in dit jaar, maar toch zal het wel weer even wennen zijn. Vandaar dat ik nog even een aantal zaken onder jullie aandacht breng.

De lestijden voor de leerlingen zijn van 8.30 tot 14.00 uur. Belangrijk is wel dat er op tijd begonnen wordt en tussendoor ook af en toe pauze wordt genomen!

De leerkrachten zijn vanaf 4 januari beschikbaar voor het geven van instructie, uitleg en vragen van 8.15 - 15.00 uur (en op woensdag tot 13.30 uur).

U of uw kind communiceert met de leerkracht zoals u nu al gewend bent. Indien dit verandert, hoort u dat van de leerkracht van uw kind.

Een aantal ouders heeft bij de leerkracht aangegeven thuis niet over een goede computer of laptop te bschikken. Op school hebben we een aantal laptops die we tijdelijk kunnen uitlenen, maar dat zijn er waarschijnlijk niet genoeg. Heeft u de mogelijkheid om er toch zelf nog aan te schaffen, dan is dat een heel goed idee. Denk daarbij ook aan de mogelijkheid om dat goedkoop te doen via stichting Meedoen (zie het bericht van 12 oktober). Ouders die een verzoek bij school hebben ingediend voor het lenen van een laptop, krijgen zo spoedig mogelijk te horen of er een laptop voor hun kind beschikbaar is en hoe laat deze kan worden opgehaald op maandag 4 januari.

Dan rest mij nog jullie alvast een heel fijne vakantie toe te wensen en wens ik iedereen een heel goed en gezond 2021!

Lydia van den Hoonaard, directeur obs Charlois