Maandag nog NIET open vanwege CODE ROOD

Zondag 7 februari 2021

De school is helaas maandag nog gesloten! Morgen hoort u wat we voor dinsdag beslissen.

Vanwege alle sneeuw, de wind en de lage temperaturen is er vandaag code rood afgegeven, wat inhoudt dat het sterk wordt afgeraden om naar buiten te gaan.

Voor maandag ziet het er wel iets beter uit, maar door sneeuw en ijzel zullen de straten glad zijn en is er gevaar op overlast en letsel door gladheid. Daardoor bestaat er een grote kans op ongelukken en daarmee een mogelijke overbelasting in de ziekenhuizen (die nu al overbelast zijn vanwege Corona).

En ook het goed ventileren op school door ramen tegenover elkaar open te zetten op momenten dat er geen leerlingen in het lokaal zijn, vinden wij met deze lage temperatuur (gevoelstemperaturen tot –15graden) niet goed voor de gezondheid.

Na afstemming vandaag met het bestuur hebben we daarom besloten om morgen nog niet open te gaan, maar voor nog een dag over te gaan op afstandsonderwijs. Morgen dus nog een dag thuiswerken, de eigen juf of meester informeert de leerlingen over het werk voor morgen.

De leerlingen die vrijdag al hun geleende laptop op school hebben ingeleverd, horen van hun juf of meester wat ze maandag wel kunnen doen.

Wij vinden dit erg jammer, want we hebben er echt naar uit gekeken om de leerlingen weer te zien. Maar de veiligheid van iedereen staat voorop. Maandagmiddag krijgt u nader bericht over dinsdag.