Protocol bij besmetting

Donderdag 22 april 2021

Beste ouders,

Er bereiken mij signalen en dat het vorige bericht over de besmetting op school  en het protocol dat wij daarbij hanteren niet duidelijk genoeg was. Hieronder dus nogmaals de richtlijnen.

In het geval van een besmetting op school, haneteren we onderstaande door de overheid opgestelde richtlijnen:

-      De besmette leerling gaat thuis in isolatie

-      De gezinsleden van de besmette leerling (broertjes, zusjes, ouders) gaan thuis in quarantaine

-      De andere leerlingen uit de groep waarin de besmette leerling zit, gaan thuis in quarantaine inclusief de leerkracht

-      De gezinsleden (ouders, broertjes en zusjes) van de andere leerlingen gaan wel gewoon naar school.

Ik hoop dat het voor iedereen nu wel duidelijk is.

En uiteraard hopen wij dat er geen besmettingen van leerlingen meer zijn, zodat we dit protocol zo min mogelijk hoeven toe te passen.

Lydia van den Hoonaard