Maandag 4 maart 2019

Complimentenweek

De week van 4 maart tot en met 8 maart is het weer complimentenweek bij ons op school. Dit jaar hangen er op iedere verdieping rode vellen op de klapdeuren. Op deze vellen kunnen de kinderen, maar natuurlijk ook de juffen en meesters en de ouders complimenten schrijven. Wij rekenen op goed gevulde rode vellen.

School Maatschappelijk Werk

Beste ouders,

Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Mijn naam is Ay┼če Kolay en sinds februari de nieuwe schoolmaatschappelijk werker op OBS Charlois. Ik heb de studie orthopedagogiek afgerond en een korte periode de pabo gedaan. Tijdens en na mijn studie ben ik in verschillende functies betrokken geweest bij het basisonderwijs. Zo heb ik een korte tijd voor de klas gestaan, opvoedondersteuning gegeven aan ouders, gezinsbegeleiding aan huis gedaan en projectleider geweest van een taalprogramma voor kinderen uit de middenbouw.

Als schoolmaatschappelijk werker ondersteun ik graag als er zorgen zijn op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind. Wij kunnen samen zoeken naar oplossingen voor allerlei vragen rondom de opvoeding, de school of de thuissituatie. Indien nodig verwijs ik door naar speciale zorg.

Vanaf maart ben ik elke week op wisselende dagen aanwezig op dinsdag of vrijdag. U bent van harte welkom om even langs te komen op de dagen dat ik aanwezig ben. U kunt mij ook bereiken via de intern begeleiders of rechtstreeks bellen naar het nummer 06-24920092 of mailen naar ayse.kolay@smwr-rijnmond.nl

Staking

Op 15 maart wordt de actieweek voor meer investeringen in het onderwijs afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op het Malieveld in Den Haag. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk, onder meer door het stijgende tekort aan leerkrachten. De meeste leerkrachten op onze school zullen staken deze dag.

Omdat er niet voldoende leerkrachten zullen zijn om onderwijs te verzorgen, is

de school op vrijdag 15 maart gesloten.

Wilt u op de hoogte blijven van datgene dat speelt, dan kunt u terecht bij de Ouderpagina van PO In Actie op Facebook, https://www.facebook.com/groups/1722004301430997

Vakanties en vrije dagen voor de rest van dit schooljaar:

Staking: vrijdag 15 maart

Studiedagen: vrijdag 29 maart, dinsdag 4 juni, vrijdag 5 juli, maandag 8 juli